Вести

,

ПЕРОМ Србије и Хрватске 2023/24 – конкурс за учеснике/це

Драге колегинице и колеге,

Факултет политичких наука Универзитета у Београду (ФПН) и Факултет политичких знаности Свеучилишта у Загребу (ФПЗГ) су и ове године удруженим снагама организовали пројекат „ПЕРОМ Србије и Хрватске”.

ПЕРОМ ће, у оквиру прве фазе пројекта, окупити 14 учесника/ца са ФПН-а и ФПЗГ-а (по 7 са сваког факултета) у периоду од 15. до 19. октобра  2023. године на ФПН-у. Исти учесници/е ће учествовати и у другој фази пројекта у Загребу наредне године.

Конкурс за пријаве на пројекат је отворен до 5. октобра 2023. године за студенте/киње основних и мастер студија Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

На конкурс је неопходно послати мотивационо писмо (до 500 речи) и CV (до 2 стране).

Пријаве слати на мејл адресу: perom.kontakt@gmail.com

Питања можете упутити путем инстаграм налога @__perom__ или на мејл адресу perom.kontakt@gmail.com

O пројекту

Пројекат политиколошке едукације и развоја односа младих (ПЕРОМ) Србије и Хрватске представља регионални студенстки пројекат који заједнички спроводе студенти/киње Факултета политичких наука (ФПН) у Београду и Факултета политичких знаности (ФПЗГ) у Загребу. Пројекат је осмишљен као узвратна студентска посета и рад на унапређењу сарадње ФПН-а и ФПЗГ-а.

Циљ са којим организатори спроводе пројекат ПЕРОМ је укључивање младих у изградњу мира, побољшање односа и јачање међусобног поверења младих из Загреба и Београда. Студенти и студенткиње политичких наука се, између осталог, током трајања пројекта упознају са наставним програмом оба факултета и кроз интерактивни рад стичу увид у методе наставног кадра државе домаћина.

Учесници/е пројекта са ФПЗГ-а ће у Београду боравити од 15. до 19. Октобра 2023. године. Тада ће, заједно са учесницима/ама са ФПН-а, присуствовати одабраним часовима редовне наставе, као и тематским предавањима и радионицама организованим за учеснике/це пројекта. Крајњи циљ свих пројектних активности је повезивање младих из Загреба и Београда зарад превазилажења перципираних културолошких разлика и стварања мреже познанстава.

Related Posts