Вести

,

Позив СУСБ за учешће у тренингу за писање пројеката и дискусију о будућности Европе

Струковно удружење сектора безбедности (СУСБ), као чланица конзорцијума think-thank организација задужених за реализацију пројекта „Унапређење вештина организација цивилног друштва/невладиних организација на Западном Балкану и Молдавији“, који финансира Вишеградски фонд, позива младе активисте (од 18 до 30 година старости) ОЦД/НВО и оне који то желе да постану да се пријаве за тренинг о управљању пројектима и дискусији о будућности Европе.

Тренинг за писање пројеката ће се одржати 11. априла 2022. године, а дискусија о будућности Европе, у складу са форматом актуелне Конференције о будућности Европе (https://futureu.europa.eu/?locale=en), 12. априла 2022. године у Београду. Тренинг и дискусију ће реализовати и водити експерти think-thank-ова из земаља Вишеградске групе.

Пријаве за учешће се врше слањем Биографије мејлом на адресу security.sector.ngo.gs@zoho.com најкасније до 15. марта 2022. године.

Након реализације тренинга и дискусије учесници ће се ангажовати на писању кратког есеја/блога на тему по свом избору, а која ће се дотицати питања демократизације или подршке цивилном друштву у њиховој земљи и истовремено расправљати о будућности ЕУ у погледу проширењу на Западни Балкан и процеса придруживања Молдавије. Из сваке чланице за реализацију пројекта биће изабрана два учесника на основу најбољег есеја/блога који ће похађати Летњу школу која ће се одржати у Црној Гори.

Више информација могу се наћи на сајту носиоца пројекта Strategic Analysis: https://www.strategicanalysis.sk/ngos-csos-skills-enhancement-in-the-western-balkans-and-moldova/

Related Posts