Вести

Одржана Обука за вршњачке едукаторе за одрживи развој и екологију

Обука за вршњачке едукаторе за одрживи развој и екологију у склопу пројекта „Екологија за средњошколце – заштити природу, заштити себе!“, који реализује Центар за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ) у сарадњи са Центром за еколошку политику и одрживи развој Факултета политичких наука, одржана је на Факултету политичих наука.

Преко 40 средњошколаца из Пете, Седме, Осме и Савремене гимназије имали су прилику да слушају занимљива предавања, радионице и панел дискусије на теме одрживог развоја и екологије. Предавања су одржали продекан за студије другог и трећег степена високог образовања и руководилац Центра за еколошку политику и одрживи развој проф. др Дарко Надић и асистент и секретар Центра за еколошку политику и одрживи развој Марко Вујић. Са средњошколцима су своја знања поделили и Смиљана Алексић, алумнисткиња Факултета и представник еколошке омладинске иницијативе „Екохаб“, као и представници успешних еко компанија “KNIToMANIA“ и “ECO Serein“, који су поделили своја искуства из еко предузетништва.

До краја недеље одржаће се и оналaјн обука средњошколаца из Крушевца, Тополе, Новог Сада и Ниша из школа које су учествовале, те ће на овај начин, али и израдом истоимене брошуре овај пројекат бити успешно окончан.

Пројекат се реализује уз подршку Министарства заштите животне средине.

Related Posts