Вести

,

Позив на представљање ,,Хајде” клуба на ФПН-у

Датум и време: 15. јун (среда) од 11.00 до 12.00
Локација: Слушаоница 1, Факултет политичких наука

Драге колегинице и колеге,

Задовољство нам је да вас позовемо на представљање ,,Хајде” клуба на Факултету политичких наука које ће бити одржано у среду, 15. јуна у 11.00 часова у слушаоници 1.

Хајде клуб формиран је у оквиру трећег циклуса RYCO Програма за студенте/киње новинарства, који је реализован у сарадњи са Факултетом политичких наука у Београду у периоду од октобра до децембра 2021. године. Приступање клубу подразумева да студенти/киње новинарства имају могућност да креирају медијске садржаје и објављују своје новинарске приче на новој регионалној платформи за младе ,,Хајде” (https://hajde.media/), али и да сарађују са колегиницама и колегама из региона будући да је Хајде клуб формиран и на осталим факултетима који образују будуће новинаре и медијске професионалце са Западног Балкана који су били партнери током реализације пројекта.

Сви заинтересовани за учешће у следећем циклусу RYCO Програма за студенте/киње новинарства и приступање ,,Хајде” клубу Факултета политичких наука позвани су да нам се придруже на овом догађају јер ће на лицу места добити све потребне информације о почетку новог програма, начину на који функционише клуб и сарадња са колегиницама/колегама из региона, а биће у прилици да чују и искуства учесница претходног циклуса. Један значајан део програма су и сусрети са колегиницама и колегама из региона у оквиру заједничких конференција, регионалних екскурзија и других догађаја намењених младима широм Западног Балкана, о чему ће такође бити речи на самом догађају.

На догађају ће бити додељени и сертификати учесницама последњег циклуса програма, а биће представљене и њихове новинарске приче које су настале у оквиру учешћа у овом програму.

На догађају ће бити присутни шефица RYCO канцеларије у Србији Марија Булат, продекан за научноистраживачку делатност ФПН-а проф. др Немања Џуверовић, као и ментор ФПН тима студената новинарства доц. др Марко Недељковић.

Фото: Невена Јовановић

Related Posts