Вести

Позив за учествовање на догађају ,,Жива библиотека”

Дански савет за избелице, уз подршку канцеларије UNHCR у Београду, позива вас да у четвртак, 16. јуна 2022. године од 16 до 18 часова у друштвеном центру Квака 22 учествујете на догађају поводом Светског дана избеглица под називом:

Не суди књизи по корицама/Non judicas librum per operculum/Don’t judge book by its cover

Дански савет за избеглице (DRC) у Србији послује од 1993. године и спроводи бројне активности које се односе на интеграцију и побољшање животних услова избеглица, интерно расељених лица и социјално угрожених држављана Србије. Као одговор на актуелну миграциону кризу, DRC Србија је проширила свој програм и покренула нове операције помоћи у ванредним ситуацијама како би пружила заштиту и помоћ угроженим особама, подржавајући Владу Србије у решавању изазова управљања миграцијама и помогла у одговору на све веће хуманитарне потребе. У оквиру пројекта подржаног од стране UNHCR-а, DRC сваке године обележава Светски дан избеглица.

Догађај смо организовали у форми живе библиотеке. Концепт жива библиотека настао је у Данској, а циљ концепта је да пружи могућност за одржавање конструктивног дијалога између особа које немају прилику да се сретну у свакодневном животу да разговарају једни са другима и на тај начин оспоравају уобичајене предрасуде и стереотипе. Концепт жива библиотека омогућава преиспитивање предрасуда које постоје у некој заједници кроз вођени разговор између ,,Књиге” (особе са одређеним искуством) и ,,Читаоца” (посетилац догађаја).

Било би нам велико задовољство да угостимо студенткиње и студенте Факултета политичких наука Универзитета у Београду и да им пружимо могућност да разговарају/читају књигу о искуствима избеглица из: Авганистана, Бурундија, Ирака, Ирана и са Кубе.

Заинтересоване/и студенткиње/и могу се пријавити до среде 15. јуна 2022. године на мејл адресу: djenka.mihajlovic@drc.ngo

Позивно писмо Жива библиотека

Related Posts