Вести

Конкурс за доделу стипендије „Слободанка Боба Недовић“ за студента/кињу Факултета политичких наука

Центар за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) обележава 25 година постојања расписивањем конкурса за стипендију за једног студента или студенткињу основних студија Факултета политичких наука (ФПН). Стипендија би износила 200 евра месечно у динарској противвредности и трајала би 12 месеци.

У протеклих 25 година, ЦеСИД је сарађивао са многим сјајним људима различитих профила, а нарочити допринос организацији дали су некадашњи студенти и студенткиње Факултета политичких наука који су радили или били спољни сарадници на многим пројектима из области избора, демократије, људских права и различитих јавних политика. Од 1997. године до данас, ЦеСИД је посматрао више од 30 изборних процеса у Србији и (до 2006. године) Црној Гори, спровео више од 200 истраживања и пројеката, промовисао дебате између политичких супарника, учествовао у радним групама за изборну реформу, спроводио информативне и едукативне кампање за грађане и учествовао у међустраначким дијалозима за унапређење изборних услова.

Како би своје вредности даље промовисао, као и одговорност и солидарност цивилног сектора у целости, ЦеСИД расписује конкурс за стипендију са следећим критеријумима:

  • Пријава се односи на студенткиње и студенте основних студија Факултета политичких наука Универзитета у Београду, почевши од друге године студија;
  • Студенти и студенткиње морају бити држављани Републике Србије;
  • Минимални просек остварен у току студија је 9.

Студенткиње и студенти се могу пријавити тако што ће послати на мејл cesidprijave@cesid.rs следећа документа (или скениране копије):

  1. Уверење о држављанству;
  2. Потврда о упису у текућу школску годину;
  3. Потврда о положеним испитима са просеком оцена;
  4. Уверење о просечном месечном приходу по члану породице за последњих шест месеци;
  5. Кратку биографију.

Додатно:

Молимо Вас да уз слање пријаве попуните и овај формулар: https://bit.ly/3DVCazM.

Потребна документа треба доставити најкасније 30. 11. 2022. године у 23:59.

Кандидаткиње и кандидати који уђу у ужи избор биће позвани на интервју пред комисијом. Коначну одлуку о додели стипендије донеће независна комисија састављена од угледних личности из сфере политикологије, социологије и/или медија, а који не раде у ЦеСИД-у. Пре доношења коначне одлуке, комисија и ЦеСИД задржавају права да затраже додатну документацију од пријављених.

ЦеСИД је апсолутно привржен принципима транспарентности, као и поштовања диверзитета и родне равноправности. У том смислу, комисија ће одлуку донети строго поштујући антидискриминаторни приступ.

Related Posts