Вести

Завршена IV Школа америчких студија

Последњег дана IV Школе америчких студија предавање је одржао доц. др Александар Милошевић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Доц. др Александар Милошевић одржао је предавање на тему „Од стагнације до очајања: опадање динамичности америчке економије“. Милошевић је разговарао са полазницима школе о разним аспектима америчке економије, као и о одликама модела англосаксонског капитализма. „Инвестиције се у Сједињеним Америчким Државама више финансирају емитовањем акција и обвезница него путем банкарских кредита. Са друге стране, на америчком тржишту сигурност радног места мања је него на тржишту рада у Европи“, изјавио је доц. др Александар Милошевић. Он је отворио дискусију на тему америчког сна, дотакавши се мерила за његово одређење, као и различитих тумачења кроз историју. Доцент Милошевић истакао је ниво образовања и поседовање некретнина као важне показатеље испуњења америчког сна.

Школу је похађало 40 студенткиња и студената.

Четврта школа америчких студија организована је поводом 18 година постојања и рада Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Школу је подржала Амбасада Сједињених Америчких Држава у Републици Србији у оквиру пројекта „Од сувих шљива до “Српских Аполо 7“:  Шта (не) знамо о српско-америчким односима?“, који спроводи Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, а финансира Одељење за медије, културу и образовање Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.


Related Posts