Вести

,

Пријави се за нови циклус Академије новинарства!

Београдска отворена школа позива новинаре и новинарке да се пријаве за нови циклус Академије новинарства Млади и медији. Јединствену прилику да унапреде знања, вештине и алате за бављење новинарством добиће чак 15 новинара и новинарки.

Програм почиње тродневним тренингом упознавања, који ће се одржати уживо од 25. до 27. јануара 2023. године. Програм предавања трајаће шест недеља и одржаће се у онлајн сфери, изван радног времена, док ће тродневни завршни догађај бити организован уживо. Одабраним полазницима и полазницама ће бити покривени трошкови превоза, смештаја у хотелу и хране.

На предавањима ће учесници и учеснице имати прилику да уче од професионалаца из признатих српских редакција – KRIK-а, CINS-а, N1, BBC-ја на спрском, РТВ-а, Инсајдера и многих других. Биће обрађене теме попут коришћења напредних техника и алата у новинарству, истраживачког новинарства, мултимедије у новинарству, новинарске форензике, али и употреба нових форми – подкаста, мобилног новинарства и других.

Осим предавања, полазници и полазнице ће, уз подршку ментора – медијских стручњака и стручњакиња из најбољих домаћих медијских кућа, бити у прилици да креирају сопствене медијске производе за које смо припремили 8 награда у износу од 1000 евра!

Циљ програма је побољшање практичних вештина извештавања, упознавање са истраживачким новинарством, увођење нових техника у рад младих новинара и новинарки, али и подстицање међусобног умрежавања и сарадње.

Услови за пријаву је да су сви кандидати и кандидаткиње већ ангажовани у медијима, као и да имају највише 35 година.

Пријаве су отворене до 28. децембра до 15 часова.

Заинтересовани кандидати и кандидаткиње могу пронаћи тачан календар Академије новинарства и више информација у Смерницама за пријаву. Такође, у наставку се налазе сви потребни документи за пријаву.

Сви кандидати и кандидаткиње који/е поднесу пријаву, ће о исходу селекције бити обавештени најкасније до 18. јануара.

Related Posts