Вести

,

Зимска школа међународних студија Института за међународну политику и привреду ,,Међународни односи у контексту рата у Украјини”

ИНСТИТУТ ЗА МЕЂУНАРОДНУ ПОЛИТИКУ И ПРИВРЕДУ БЕОГРАД

упућује

П О З И В

студентима мастер и докторских, као и завршне године, апсолвентима и дипломцима основних студија

за похађање традиционалне Зимске школе међународних односа

под називом

„МЕЂУНАРОДНИ ОДНОСИ У КОНТЕКСТУ РАТА У УКРАЈИНИ“

која ће се одржати у Институту за међународну политику и привреду, Македонска 25, Београд,

у периоду од 1. марта до 6. априла 2023. године.

Зимска школа обухватиће предавања, дебате и симулације, о најзначајнијим темама међународних односа, са нагласком на њихов развој од почетка рата у Украјини. Све активности Зимске школе одржаваће се у Институту у преподневним терминима.

Програм Зимске школе обухвата и присуство полазника групним облицима рада које Институт буде организовао у периоду њеног одржавања. Коначан програм биће саопштен полазницима пред почетак Зимске школе.

На крају Зимске школе (6. априла) биће одржана завршна радионица, на којој ће полазници међусобно дискутовати на унапред задате теме. Том приликом ће полазницима који буду редовно похађали Зимску школу бити додељени сертификати о успешном похађању Школе.

Познавање енглеског језика је обавезан услов за кандидате. Похађање Зимске школе је без новчане накнаде.

Заинтересовани кандидати треба да доставе: CV са најосновнијим личним и академским подацима, кратко мотивационо писмо, доказ о познавању енглеског језика као и доказ о години студија (скенирану страницу индекса) на e-mail адресу координатора Зимске школе:

др Владимир Трапара, vtrapara@diplomacy.bg.ac.rs, vtrapara@yahoo.com Рок за пријављивање је среда, 15. фебруар 2023. године.

Број полазника је ограничен на 20, које ће комисија Института одабрати од пријављених кандидата, а на основу садржаја њихових пријава.

Related Posts