Вести

Посета амбасадора Републике Кореје Факултету политичких наука

Амбасадор Републике Кореје у Републици Србији, Његова Екселенција Ђеунг Ли, посетио је Факултет политичких наука Универзитета у Београду.

Том приликом, Њ. Е. Ђеунг Ли сусрео се са деканом Факултета политичких наука проф. др Драганом Р. Симићем, продеканком за студије првог степена виског образовања проф. др Наталијом Перишић, продеканом за научноистраживачку делатност проф. др Немањом Џуверовићем и доцентом др Стеваном Недељковићем.

„Важно је да наши студенти уче о корејској култури и информишу се о политичким догађањима у Републици Кореји. С обзиром на непостојање сарадње између Универзитета у Београду и Републике Кореје, данашњи сусрет је сјајна прилика да се таква сарадња успостави “, нагласио је проф. др Драган Р. Симић, декан Факултета.

Амбасадор Републике Кореје у Републици Србији Њ. Е. Ђеунг Ли истакао је да треба да постоји и да се одржава кооперација између Републике Србије и Републике Кореје у области политичких наука. Он је додао да више студентских размена на свим нивоима студија и те како може да допринесе остварењу овог циља.

На састанку су се размотриле могућности за даљи развој сарадње између наше институције и Републике Кореје. Договорено је да се пријатељски дијалог о сарадњи настави, као и да се у наредном периоду одржи предавање Њ. Е. Ђеунга Лија на Факултету политичких наука.

Related Posts