Вести

Позив на 43. Сусрете социјалних радника

Поштовани и поштоване,

Универзитет у Београду – Факултет политичких наука, Одељење за социјалну политику и социјални рад са великим задовољством вас позива на 43. Сусрете социјалних радника, националну конференцију са међународним учешћем на тему ,,Превазилажење неједнакости: одговори теорије и праксе социјалне политике и социјалног рада”. Конференција ће се одржати 2. јуна 2023. године, на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, Јове Илића 165, Београд. Догађај има за циљ да омогући размену искустава и знања у области смањивања хоризонталних и вертикалних неједнакости, како у социјалном раду и сродним научним и практичним дисциплинама, тако и у склопу локалне, националне, регионалне и глобалне социјалне политике.

Теоријско и практично проучавање неједнакости са развојем друштвених наука постаје све систематичније и сложеније. Дебате се воде око значења неједнакости, њихових узрока, начина мерења, размера у датом друштвено-историјском контексту, као и ефикасне друштвене реакције и превенције. Неједнакости највише погађају највулнерабилније чланове друштва. Кризе интензивирају и усложњавају постојеће неједнакости, о чему сведоче и последице пандемије Ковид-19, ратова и природних катастрофа. Нови изазови захтевају иновативна, интегративна, одржива и свеобухватна системска решења.

Позивамо све заинтересоване ауторе из области социјалног рада и социјалне политике, као и сродних научних дисциплина, да доставе своје предлоге радова и попуњене обрасце ,,Референце предавача”.

Према правилнику који уређује акредитовање скупова Коморе социјалне заштите, овај догађај испуњава услове за међународну конференцију и као такав ће бити пријављен овој установи за стручне раднике у систему социјалне заштите.

Рок за слање апстракта продужен је до 30. априла 2023. године.

За учешће се можете пријавити попуњавањем пријавног формулара путем линка:

https://forms.gle/uqnKf1vL

Позив на 43. Сусрете

Упутство за ауторе

Референце предавача

Програм_43. Сусрети социјалних радника

 

Related Posts