Вести

,

Позив за обуку за особе са инвалидитетом – тестирање софтвера

Ако си особа која примећује детаље, ако волиш изазове, спреман/а си да учиш и желиш да твоја будућа каријера буде у IT-у, позивамо те да се пријавиш на бесплатну обуку за тестирање софтвера – QА, коју организује Форум младих са инвалидитетом, у сарадњи са IT компанијом Пропелер Центар.

Сви сајтови, апликације, игрице и други типови софтвера морају проћи кроз руке QА тестера. Твој посао биће да откриваш грешке, места где су направљени пропусти, зашто апликације не раде како би требале, зашто сајтови не функционишу како је планирано. QА тестер обезбеђује да крајњи производ буде квалитетан, 100% функционалан и испуњава захтеве корисника.

САДРЖАЈ ПРОГРАМА

Обуком су покривене следеће области:
• Основе HTML
• Основе CSS
• Основе Javascript језика
• Селениум – библиотека за писање аутоматских тестова
• git + github – алат за верзионирање кода и платформа за репозиторијуме
Testrail – алат за евидентирање тестова
Jira или Trelo – алат за праћење пројекта, вођење таскова, багова

Циљ је да се током обуке усвоје знања и вештине потребне за обављање послова тестирања софтвера и да се разуме како ради frontend.

ВРЕМЕ И МЕСТО ОДРЖАВАЊА ОБУКЕ:

Обука ће се реализовати у периоду од 3 месеца, динамиком 3 пута недељно по 3 сата.

Обука ће се одржавати онлајн.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

Обука је намењена свим заинтересованим особама са инвалидитетом са територије читаве Србије, који су мотивисани да развију знање и вештине за запошљавање у IT сектору, без обзира на узраст, врсту образовања или претходно радно искуство.

Од стечених знања потребно је познавање енглеског језика и познавање рада на рачунару.

Након истека рока за пријаву биће организовани онлине тестови познавања енглеског језика и рада на рачунару, као и интервјуи, након чега ће бити селектовано укупно 15 учесника.

Почетак обуке је планиран за 18/19. април 2023. године.

Програм није прилагођен особама које користе говорни софтвер.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве попуњавањем кратког пријавног формулара и достављањем формулара на адресу office@fmi.rs са напоменом ,,Пријава за QА обуку“.

Рок за подношење пријава је понедељак, 03. април 2023. године.

За све додатне информације можете се обратити Форуму младих са инвалидитетом путем телефона 0644007839 или мејла office@fmi.rs.

Реализацију обуке омогућила је компанија BlackRock.

Related Posts