Вести

,

Конкурс за новинаре на порталу European Western Balkans

Центар савремене политике је у потрази за новим члановима тима на позицији новинара на порталу European Western Balkans.

О Центру савремене политике

Центар савремене политике је организација цивилног друштва која спроводи истраживачке пројекте из области европских интеграција, демократизације и регионалне и спољне политике. Центар такође води European Western Balkans (EWB), регионални портал о европским интеграцијама на енглеском језику, и European Western Balkans – Србија (EWB Србија), верзију ЕWБ на српском језику фокусирану на европске интеграције Србије.

Рад ЦСП је фокусиран на објављивање различитих истраживања и публикација, укључујући медијска истраживања, предлоге јавних политика, извештаје из сенке и друге документе у вези са тематским областима рада организације: демократским институцијама, ЕУ интеграцијама и регионалном и међународном политиком. Такође, у последњих пет година ЦСП је организовао догађаје на којима су учесници били бројни европски и други званичници, као и водећи експерти за европске интеграције и Западни Балкан.

О порталу European Western Balkans

European Western Balkans (EWB) је медијски портал Центра савремене политике на енглеском језику, специјализован за европске интеграције на Западном Балкану. Поред европских интеграција у ужем смислу, European Western Balkans се бави и ширим европским темама као што су регионална сарадња, политичка стабилност и реформски процеси, као и питањима безбедности и међународних односа.

Осим вести и анализа најновијих догађаја релевантних за теме које портал обрађује, на њему се такође редовно могу прочитати ауторски текстови и интервјуи најзначајнијих државних и европских званичника, стручњака и представника цивилног друштва.

European Western Balkans – Србија (EWB Србија) представља верзију EWB портала на српском језику и фокусиран је пре свега на европске интеграције Србије и пратеће теме попут демократизације, регионалних односа и спољне политике. EWB Србија приказује и стање у преговарачком процесу Србије по преговарачким поглављима.

Услови рада и потребне квалификације

Новинари ће бити ангажовани на порталима European Western Balkans и European Western Balkans – Србија и од њих ће се очекивати рад и на српском и на енглеском језику.

Услови рада:

  • Писање медијског садржаја на енглеском и српском језику
  • Пуно радно време
  • Компетитивна плата
  • Рад у канцеларијама ЦСП/EWB у центру Београда

Од кандидата се очекују следеће квалификације:

  • Да поседују диплому неког од факултета друштвених наука
  • Да се одлично служе енглеским и српским језиком
  • Да поседују одређено знање из области деловања ЦСП и EWB: Европских интеграција, демократије и/или регионалне и спољне политике
  • Радно искуство у медијима је пожељно, али не и неопходно

Пријава на конкурс

Заинтересовани кандидати треба да пошаљу свој CV и мотивационо писмо на енглеском језику од највише 500 речи на е-маил адресу konkurs@centarsavremenepolitike.rs до недеље, 14. маја у 23:59.

Биће контактирани кандидати који буду ушли у ужи избор.

Related Posts