Вести

Одржано предавање амбасадора  Њ.Е. г. Кристофера Хила

Гост Факултета политичких наука Универзитета у Београду био је амбасадор Сједињених Америчких Држава у Републици Србији, Његова Екселенција г. Кристофер Хил.

Присутне је поздравио декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду, проф. др Драган Р. Симић, који је нагласио важну карактеристику Факултета политичких наука, а то је управо сарадња и размена искустава студената и универзитета из Сједињених Америчких Држава и Србије.

Њ.Е. г. Кристофер Хил објаснио је да је суштина дипломатије остваривање веза, изградња поверења, као и превазилажење конфликата из прошлости. Њ.Е. г. Хил рекао је да је свака дипломатска ситуација специфична, мање или више комплексна, али да би се у свакој требало придржавати принципа као што су љубазност и спремност на компромис. ,,Сматрам да је идеја Отвореног Балкана у теорији добра, али да у реалности нису све државе спремне на једнако учешће. Даљи развој сарадње држава у региону би свакако подстакао њихов развој, али и поспешио положај Србије на њеном путу ка Европској унији”, закључио је Њ.Е. г. Кристофер Хил.

Предавању су присуствовали и ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић и студенти на размени са Клемсон универзитета који су са амбасадором Њ. Е. г. Хилом отворили дискусију.

 

Related Posts