Вести

Студенти са Универзитета Клемсон у посети Факултету политичких наука Универзитета у Београду

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић пожелео је добродошлицу студентима Универзитета Клемсон који су у склопу програма “Summer in the Balkans” у посети нашем Факултету. Професор Симић указао је на важност сарадње са Универзитетом Клемсон и истакао да је овај програм, који воде шеф департмана за политичке науке Универзитета Клемсон, проф. Џеф Пик и проф. Владимир Матић, а који траје од 2007. године, поставио темеље за сву осталу сарадњу наше две институције која се одвија кроз још два усшешна програма “Clemson University Study Abroad – Spring semester in Belgrade” и “Strategic partnership with Serbia: US Politics and International Affairs“.

Професори Пик и Матић са Клемсон универзитета указали су на важност боравка америчких студената на Балкану, јер је то једини начин да се упознају са начином живота, културом и политиком Србије и осталих држава Западног Балкана које ће амерички студенти имати прилику да посете током пет недеља трајања овог програма. Он је објаснио да амерички студенти неће бити исте особе када се врате у Сједињене Америчке Државе због позитивних искустава из прве руке и знања које ће понети са собом.

У наставку програма, студенткиње и студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Универзитета Клемсон, имаће прилику да дискутују о најважнијим питањима међународних односа данас, као и о односима наше две земље.

   

Related Posts