Вести

Отворена тренинг школа “Family support skills: Creating an agenda for family workforce skills research development“

Тренинг школа на тему ,,Вештине за подршку породици: Стварање агенде за развој истраживања вештина практичара за подршку породици“, коју организује European Family Support Network, отворена је на Факултету политичких наука. На отварању тренинг школе говорили су продекан за развој Факултета политичких наука проф. др Марко Симендић, проф. др Невенка Жегарац са Факултета политичких наука Универзитета у Београду, организаторка тренинг школе, Луциа Хименез са Унивезитета у Севиљи и Џон Канаван са Универзитета у Галвеју, координатори пројекта.

Проф. др Марко Симендић отворио је тренинг школу и поздравио учеснике. Он је нагласио значај оваквих међународних научних скупова у којима се ствара прилика за развијање нових идеја и приступа актуелним темама.

Проф. др Невенка Жегарац са Факултета политичких наука објаснила је полазницима тренинг школе различите активности у којима ће имати прилику да учествују у току ова три дана. Она је додала да се нада да ће у току програма учесници имати времена да уче, али и да размене знања и искуства.

Луциа Хименез са Универзитета у Севиљи појаснила је да European Family Support Network окупља научнике чији су фокус политике и праксе у области породичних и дечјих права. Она је нагласила како је њихов циљ образовати следећу генерацију истраживача, као и размена знања међу учесницима.

Џон Канаван са Универзитета у Галвеју рекао је како је важност ове тренинг школе управо у ширењу перспективе у вези са породичном подршком. Он сматра да је од изузетне важности обучити младе истраживаче који ће се у будућности придружити Европској мрежи за породичну подршку.

Пројекат се одржава уз подршку Европске уније, у склопу програма European Cooperation in Science and Technology.

Тренинг школа траје од 9. до 11. маја 2023. године и окупља младе истраживаче и студенте докторских студија из различитих европских земаља са циљем ојачавања њихових знања и истраживачких компетенција у области вештина за подршку породици.


Related Posts