Вести

Професори са Универзитета у Глазгову у посети Факултету политичких наука Универзитета у Београду

Декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Драган Р. Симић и проф. др Филип Ејдус са Факултета политичких наука Универзитета у Београду састали су се са професором Школе социјалних и политичких наука Универзитета у Глазгову др Емоном Батлером Мекинтошом (Eamonn Butler McIntosh) и професором Школе хуманистичких наука Униерзитета у Глазгову др Беном Квејлом (Ben Quail).

Професори су разговарали о функционисању и сличностима два факултета, као и о будућој сарадњи две установе. Сарадња би се одвијала на више нивоа – у склопу основних и мастер академских студија, као и научних истраживања и студентских размена.

Након посете Факултету, професори Симић, Ејдус, Мекинтош и Квејл учествоваће заједно са професорима, студенткињама и студентима Факултета политичких наука и Универзитета Охајо Стејт, на семинару ”Serious Games and World Politics”, који ће се од 21. до 26. јуна 2023. године одржати на Мокрој Гори.

Посета и семинар су део пројекта ,,Српска образовна алијанса” (Serbian Educational Alliance), који заједно спроводе Центар за словенске, источно-европске и евроазијске студије Универзитета Охајо Стејт и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

 

Related Posts