Вести

Потписан Споразум о сарадњи између Факултета политичких наука и компаније mBrainTrain

Споразум о сарадњи између Факултета политичких наука и компаније mBrainTrain потписали су декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић и један од оснивача компаније mBrainTrain, Богдан Мијовић.

Сарадња ће обухватати едуктивне активности и усавршавања из области неуронауке (неуромаркетинг и неурополитика) за научно особље Факултета политичких наука, као и волонтерски истраживачки рад и усавршавање студената. Активности ће водити доц. др Никола Јовић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

У спровођењу истраживања учествоваће студенткиње Факултета политичких наука Катарина Богићевић, Ирина Вијатовић, Исидора Магазин, Ксенија Гасенбергер и Невена Миливојевић.

Компанија mBrainTrain посвећена је унапређењу неуронауке, са мисијом да омогући да мерење можданих сигнала једног дана постане део свакодневице. Од 2012. компанија ради на развоју иновативних мобилних EEG система и на усавршавању технологија за праћење и истраживање активности мозга изван контролисаних лабораторијских услова.

 

Related Posts