Вести

Студенткиње и студенти Факултета политичких наука покренули иницијативу ,,Солидарност пре разлика”

Студенткиње и студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду покренули су иницијативу „Солидарност пре разлика“ чији је циљ да слепим и слабовидим колегиницама и колегама омогуће лакше спремање предиспитних и испитних обавеза.

Анализирајући потребе слепих и слабовидих колега, иницијатори су се фокусирали на једну ствар, а то је непостојање адекватне и доступне литературе које су основно оруђе у академској заједници.

Стога су одлучили да покрену акцију обезбеђивања литературе колегиницама и колегама у виду аудио књига. На њихов позив, пријавило се преко 150 заинтересованих волонтера који ће у наредном периоду литературу претворити у аудио записе.

Иницијатива је већ увелико почела са радом на Факултету политичких наука у радијском студију емисије Слушаоница 6, али и у студијским просторима широм Београда.

Управа Факултета политичких наука Универзитета у Београду подржала је ову иницијативу у виду помоћи у прикупљању сагласности аутора литература за прављење аудио књига.

Тим инцијатора чине студенти Новинарског смера Вања Малешевић, Андреа Икодиновић и Никола Трбојевић.

Иницијатива  „Солидарност пре разлика“ део је пројекта у оквиру регионалне иницијативе “Youth 4 Inclusion, Equality & Trust“ која има за циљ оснаживање младих да се укључе у конструктивне наративе, ојачају интеркултурални дијалог, промовишу инклузију и родну равноправност и подстакну веће међусобно разумевање и поверење на Западном Балкану. Двогодишња иницијатива има за циљ јачање улоге младих у промовисању већег разумевања и поштовања различитости у региону. Имплементацију „Млади за инклузију, једнакост и поверење“ води UNDP Србија у сарадњи са UNESCO и Факултетом политичких наука Универзитета у Београду, уз финансијску подршку Фонда за изградњу мира УН.

Извор фотографије: Вечерње новости

Извор фотографије: Вечерње новости

 


Related Posts