Вести

,

Учи од најбољих: Буди део треће генерације Данасове школе новинарства

Редакција листа и портала Данас позива студенте новинарства и новинаре почетнике да се пријаве на трећу по реду, Данасову школу новинарства до 1. септембра ове године.

Програм траје четири месеца и почиње 2. октобра, програмом су обухваћени и теоријски и практични део.

У првих месец дана курса биће организовано 10 предавања у трајању од по три сата, а предавања ће водити новинари и уредници Данаса.

Полазници ће, осим вештина писања основних новинарских форми попут вести и извештаја, стећи и знање о новим платформама и форматима, те о специфичностима онлајн новинарства и како медији у сврху информисања користе друштвене мреже и истраживање публике.

У другој половини курса полазници ће имати прилику да стекну практично знање кроз праксу на порталу, а рубрике у којима ће полазници учити биће додељене на основу њихових афинитета.

Млади новинари и они који то желе да постану имаће прилику да, у свакодневној редакцијској атмосфери, уче и раде са доказаним професионалцима у једном од најпризнатијих медија у Србији.

Ове године Данасову школу новинарства похађаће најмање 10 полазника, а крај званичног дела школе предвиђен је за јануар.

У претходним генерацијима, већина полазника је након завршене школе одмах нашла и запослење у медијима, у Данасу или некој другој редакцији.

Пријаве за Данасову школу новинарства трају до 1. септембра, а изабрани кандидати биће контактирани до 15. септембра. Настава ће се одвијати у редакцији Данаса.

Ваш CV и мотивациони параграф (до 200 речи) пошаљите нам на hr@danas.rs.

Молимо вас да у пријави од следећих области наведете две за које мислите да имате највише афинитета: Политика, Друштво, Економија, Свет, Култура, Спорт, Живот/Lifestyle и Друштвене мреже.

Пројекат „Данасова школа новинарства“ се суфинансира средствима из буџета Републике Србије, Министарства информисања и телекомуникација.

Дневни лист Данас основала је 9. јуна 1997. године група бивших новинара Борбе и Наше Борбе.

Крајем деведесетих година смо забрањивани, прозивани, осујећивани на сваком кораку, али ништа није могло да нас спречи да истините и објективне вести објављујемо сваког дана.

Ниједна власт није била благонаклона према критици, а сматрамо да је то једна од основних улога медија – да информише грађане и буде корективни фактор у друштву и држави.

Упркос свим изазовима редакција Данаса је опстајала и успевала да своје читаоце правовремено информише.

Данас је члан Асоцијације листова Project Syndicate, Асоцијације медија и Савета за штампу.

Лист Данас од 2021. године послује у оквиру групације United Media.

Related Posts