Вести

,

Конкурс за учешће на „Радионици економског новинарства“ 2023. године

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и недељник „Време“ и ове године организују „Радионицу економског новинарства“ која ће се одржати у току октобра и новембра 2023. на Факултету политичких наука. Студенти ће имати прилику да током два месеца слушају квалитетна предавања и прођу практичну обуку и рад са менторима и менторкама из академске заједнице, релевантних медијских организација и успешних компанија. На крају радионице за најбоље полазнике обезбеђена је стипендија за рад у недељнику „Време“.

Радионица економског новинарства је интерактивни пројекат Факултета политичких наука и недељника ,,Време” у циљу стварања нове новинарске елите у области економије и финансија. Циљ пројекта је унапређење знања и вештина, као и подизање капацитета у сфери економског новинарства заснованог на програмској едукацији студената Факултета политичких наука. На пројекту су се окупили предавачи из најважнијих медијских кућа и компанија који имају богато искуство у економији, писању и уређивању економских тестова и прикупљању и располагању подацима, а који ће кроз своја искуства и знања студентима помоћи да објективно и тачно извештавају о бизнису, предузетништву и економији.

Позивамо заинтересоване студенте треће и четврте године основних академских студија новинарства и студенте мастер академских студија Факултета политичких наука да се од 1. 9. до 15. 9. 2023. године пријаве на конкурс за учешће на ,,Радионици економског новинарства” и пошаљу мотивационо писмо и CV проф. др Александри Крстић на мејл адресу aleksandra.krstic@fpn.bg.ac.rs са назнаком „Пријава на конкурс за Радионицу економског новинарства“. Успешни кандидати ће бити обавештени о резултатима конкурса до 20. 9. 2023. године. Почетак радионице предвиђен је за 4. 10. 2023. године.

Детаљније информације о предавачима и искуствима студенткиња и студената који су прошле године активно учествовали у раду радионице, објавили новинарске текстове и имали прилику да виде како економско новинарство изгледа у пракси, налазе се на: https://ekonomskonovinarstvo.edu.rs/

Related Posts