Вести

Додељени сертификати за студијско путовање на Универзитет Клемсон, Гринвил и Вашингтон

Свечана додела сертификата студенткињама и студентима мастер програма Студије САД за студијско путовање на Универзитет Клемсон, Гринвил и Вашингтон, одржана је у Центру за студије САД на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду, проф. др Драган Р. Симић, изразио је своју захвалност за указано поверење и сарадњу колегама са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине. Он је истакао и огроман труд и залагање које је Универзитет Клемсон уложио приликом реализације ове посете Јужној Каролини и Вашингтону. „Захвалан сам свим студентима који су били део овог програма и што су још једном показали колико су способни и квалификовани. Највећи капитал који смо стекли јесте пријатељство, као и бројне отворене шансе за студенте Факултета политичких наука“, предочио је проф. др Симић.

Професор Департмана за политичке науке Универзитета Клемсон из Јужне Каролине, др Џефри Пик, истакао је задовољство због прилике да угости колеге са Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Он је подсетио да се и студенти са Универзитета Клемсон увек осећају добродошло у Београду, на Факултету политичких наука. „Сам програм и Центар за студије САД су од изузетног значаја, како за саме студенте, тако и за одржавање добрих односа наше две институције. Подстичем све студенте Факултета политичких наука за даље ангажовање у оквиру овог програма, јер он пружа бројне користи кроз заједничку сарадњу студената обе институције“, објаснио је проф. др Џефри Пик.

Студенткиње и студенти којима су уручени сертификати су Невена Јовановић, Ивана Плавшић, Моника Раичевић, Никола Миленковић, Павле Јаношевић и Димитрије Јовановић.

Да подсетимо, захваљујући заједничком пројекту Центра за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Универзитета Клемсон из Јужне Каролине, који финансирају Амбасада Сједињених Америчких Држава у Републици Србији и Стејт дипартмент, за шест студената са оствареним најбољим резултатима на мастер програму Студије САД у школској 2021/22. години, обезбеђено је двонедељно путовање у Сједињене Америчке Државе.

Посета је део пројекта “Strategic Partnership with Serbia: US Politics and International Affairs“ који заједно реализују Универзитет Клемсон, Јужна Каролина и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

 

Related Posts