Вести

Свечано дочекани бруцоши и бруцошкиње генерације 2023. године

Свечани пријем бруцошкиња и бруцоша јубиларне 55. генерације студената одржан је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Свечаност је отворио декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Драган Р. Симић пожелевши новој генерацији студената добродошлицу у име Факултета политичких наука. Он је нагласио друштвену и личну добробит улоге студената политичких наука, као и њихов значај за демократизацију друштва, развој научне заједнице и међународну сарадњу. ,,Факултет политичких наука вам нуди широко разгранату мрежу међународне студентске размене. Таква отвореност за сарадњу и напредак нашег Факултета представља његову јединственост“, рекао је проф. др Симић.

Почасни говор одржала је професорка у пензији др Радмила Накарада, која је поручила студентима да би централни значај њиховог учења требало да буде разумевање сложености и заплета савременог светског поретка. Она је студенте и студенткиње саветовала да све информације прикупљају са опрезом и пажњом. ,,Ви сада нисте само студенти, већ и актери разумевања. Учење ће вам помоћи у изградњи сопственог етичког и моралног кодекса који ће вам корисити у професионалној каријери“, изјавила је проф. др Накарада. Она је истакла да би основни циљ студената требало да буде разумевање светског, али и домаћег друштва. Проф. др Накарада нагласила је умереност, самокритичност и разумевање као основне одлике којих би студенти требало да се придржавају током свог академског живота.

Продеканка за студије првог степена високог образовања проф. др Наталија Перишић упознала је бруцошкиње и бруцоше са погодностима које студије пружају. Она је нагласила важност промене студентског програма на Факултету политичких наука и упознала будуће студенте са иновираним садржајем предмета. „Ради стицања што бољег знања, искористите све прилике које вам Факултет пружа као што су праксе, програми студентских размена и студентске организације. На нашем Факултету створен је један живописан амбијент, дебате и расправе које се овде воде омогућиће вам формирање критичког мишљења и усавршавања“, истакла је проф. др Перишић.

У име студената Факултета политичких наука, бруцошкиње и бруцоше поздравила је и студенткиња продеканка Андријана Миливојевић, која је присутнима истакла да је на факултету важно бити ангажован и предузимљив. Она је поручила студентима да не дозволе да их изазови обесхрабре, јер ће Факултет наредне четири године бити њихов дом, који ће им поред знања на предавањима и вежбама, донети бројна нова искуства и пријатељства. Андријана Миливојевић нагласила је важност сарадње старијих и млађих студената, као и колегијалности.

Присутнима су се, након свечане церемоније, обратили и шефови одељења Факултета политичких наука.

Свечаност је уприличена изведбом химни „Боже правде“ и ”Gaudeamus Igitur”, као и Мокрањчеве II руковети, од стране хора ”Equilibrium”.

Модераторка свечаног пријема била је новинарка Маша Ђорђевић.

    

Related Posts