Вести

,

Напредни курс „Геополитика као бизнис“: конкурс за полазнике

Током децембра 2023. године ће у Центру за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука бити одржан напредни курс „Геополитика као бизнис“. Курс води Страхиња Матејић, помоћник директора у Eurasia Group, водећој светској агенцији за анализу политичких ризика.

Курс ће се састојати од три предавања, која ће бити одржана у следећим терминима:

8. децембар, 19 часова – „Глобална макро-геополитика“
9. децембар, 12 часова – „Рад са клијентима и производи компанија у овој области“
23. децембар, 12 часова – „Making Calls: претварање аналитике у садржај за клијента“ + разговори о каријерама

(могуће су мале накнадне измене сатнице)

Руководилац курса Страхиња Матејић има велико искуство рада у области анализе (гео)политичких ризика, пре свега кроз вишегодишњи ангажман у кабинету др Ијана Бремера (Ian Bremmer), оснивача и председника Eurasia Group, предавача на Универзитету Колумбија у Њујорку и једног од водећих светских политиколога. Страхиња у кабинету води односе компаније са другим владама (Government Relations and Public Policy). Претходно је радио у различитим тинк-тенковима, истраживачким невладиним организацијама и дипломатским мисијама у САД и Европи. Диплому мастера наука стекао је на престижној Школи спољних послова Универзитета Џорџтаун (School of Foreign Service, Georgetown University), а на истом универзитету је стекао и дипломатски сертификат на Институту за студије дипломатије (Institute for the Study of Diplomacy). Основне студије завршио је са одликом (with honors) у области политичких наука и немачких студија на Гринел Колеџу (Grinnell College) у Ајови, САД.

Курс је намењен превасходно студентима мастер студија који тренутно похађају предмет „Анализа глобалних ризика“, али је отворен и за све заинтересоване студенте мастер и докторских студија на свим другим програмима на Факултету политичких наука који су заинтересовани за то како се у пословном свету врши анализа ризика и како се геополитичка знања могу користити као бизнис. Посебно се препоручује студентима програма Глобалне и стратешке студије, Међународна политика и Студије САД.

Због ограниченог броја места полазника, молимо све заинтересоване да се пријаве мејлом на milan.krstic.fpn@gmail.com закључно до 20. 11. 2023. године у 23:59 часова.

 

Related Posts