Вести

Позив на свечану церемонију уручења награде ,,Др Предраг Симић”

Драге колегинице и колеге,

Позивамо вас на свечану церемонију уручења награде ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ за 2024. годину, која ће се одржати у петак, 19. јануара 2024. године у 12 часова у слушаоници 6 на Факултету политичких наука (Јове Илића 165).

Награде су намење ауторима најбољих студентских радова из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритак аналитичар, плодан аутор и инспиративан професор.

Присутнима ће се, у уводном делу, као знак захвалности на доприносу развоја српско-алжирских односа које је пружио професор Предраг Симић, обратити амбасадор Алжира у Републици Србији Њ.Е. Фатах Махраз, са кратким рефератом на тему ,,Односи Алжира и Србије”.

Након тога, меморијално предавање на тему ,,САД и Кина – узроци и последице економског Хладног рата” у част професора Предрага Симића одржаће професор Економског факултета и Факултета политичких наука у пензији др Иван Вујачић. Професор Вујачић се, као и професор Симић, поред успешне академске каријере истакао и у дипломатској пракси, обављајући функцију нашег амбасадора у САД. Професор Вујачић је и председавао Форумом за међународне односе Европског покрета у Србији, чији је председник раније био и професор Предраг Симић.

У спомен на професора др Предрага Симића, награду додељују његова породица, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, уз подршку Амбасаде Републике Словачке у Београду.
Чланови жирија су: проф. др Драган Р. Симић, проф. др Дејан Јовић, проф. др Иво Висковић, др Јасминка Симић,  доцент др Милан Крстић.

Related Posts