Вести

Отворен 17. Сабор политиколога на тему ,,Проширење ЕУ, геополитика и Руско-украјински рат”

Годишња међународна конференција Удружења за политичке науке Србије Сабор политиколога, ове године на тему ,,Проширење ЕУ, геополитика и Руско-украјински рат“, свечано је отворена на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду проф. др Драган Р. Симић, свечано је отворио 17. Сабор политиколога и нагласио изузетно задовољство што је Факултет домаћин једној оваквој конференцији, али и Удружењу за политичке науке Србије. Он је истакао да су ове две институције међусобно повезане у свом раду и активностима. ,,Факултет политичких наука подржава активности Удружења, које се сматрају од изузетне важности за развој политичких наука. Овај догађај је један од начина како можемо да заједнички истражујемо, разменимо наша гледишта, али и покушамо да разумемо политичке догађаје и процесе”, рекао је декан Симић.

Председник Удружења за политичке науке Србије, проф. др Душан Павловић са Факултета политичких наука, поздравио је присутне и упознао их са програмом.

Првог дана 17. Сабора политиколога одржаће се панели на теме ,,Патриотизам и религија”, ,,Проширење ЕУ и Руски рат у Украјини”, ,,Спољна и енергетска политика ЕУ”, ,,Међународно право и рат у Украјини”, ,,Хибридни режими и заробљена држава”, ,,Изградња мира, цивилно друштво и род”, ,,Јавне политике: одговори на кризу”, ,,Медијски наративи о рату и европским интеграцијама”, ,,Рат у Украјини и спољна и унутрашња политика Србије” и ,,Проширење ЕУ и Западни Балкан”.

Поред панела, првог дана одржаће се два округла стола ,,(Не)сврстаност Балкана” и “Balkan Peace Index: Local ownership in measuring peace”, као и разговор о књизи ,,Надзирање демократије” проф. др Славише Орловића са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

На Сабору, који ће трајати 21. и 22. октобра, учествоваће више од 70 учесника из 19 држава.

Сабор политиколога 2023_Програм

 

Related Posts