Вести

,

Позив за учешће на конференцији ,,Мултиполарни свет: промене које нас очекују”

Савремени свет пролази кроз дубоке трансформације које су посебно интензивиране након рата у Украјини. Овај конфликт је означио прекретницу у међународним односима, убрзавајући процесе који су довели до настанка мултиполарног света.

Мултиполарност се дефинише као стање у коме постоји више јаких и независних актера у међународним односима, а ова конференција има за циљ да анализира и истражи кључне аспекте ових промена и како ће оне обликовати будући глобални поредак.

Конференција се састоји од пет панела: Мултиполарни свет: концепт и перспективе, Пут ка Брикс Плус: сарадња и проширење, Латинска Америка и Африка у светлу мултиполарности, Климатски изазови и глобална сарадња, САД и ЕУ: партнерство у новом међународном поретку.

Конференција ће се одржати 10. децембра 2023. године у амфитеатру Факултета политичких наука Универзитета у Београду са почетком од 10.30 часова.

Пријаве за конференцију су обавезне, а учесници се могу пријавити путем формулара https://docs.google.com/forms/d/1E09emWjZBRXLQ7xtI6YOS93z__7D98GpZXeeXEL4-Pg/edit

О додатним информацијама студенти се могу информисати на инстаграм профилу Европског студентског форума (https://instagram.com/esf_fpn?igshid=MzMyNGUyNmU2YQ==).

Радујемо се вашем учешћу!

Related Posts