Вести

Одржана трибина ,,О конструктивистичкој психотерапији и социјалном раду“

Трибина на тему ,,О конструктивистичкој психотерапији и социјалном раду“ одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Говорници на трибини били су председник Асоцијације за конструктивизам и интегративну примену Милан Дамјанац и психотерапеут под супервизијом и социјални радник Саша Вујић.

Председник Асоцијације за конструктивизам и интегративну примену Милан Дамјанац објаснио је концепт конструктивизма и представио начин рада Асоцијације за конструктивизам и интегративну примену. Он је додао да је суштина рада на невербалном нивоу и да конструкт има две крајности, између којих ми увек морамо да бирамо. ,,Наша терапија се бави тиме како клијент доживљава свет, односно зашто је неко постао такав и зашто тако поступа. Пракса је да људи понављају моделе и траже оно што им је познато кроз обрасце“, нагласио је Дамјанац.

Психотерапеут под супервизијом и социјални радник Саша Вујић говорио је о изазовима са којима се данас суочава социјална заштита и истакао да су терапијска знања битна за доброг социјалног радника. Он је указао на друштвене наративе и наративе породице и да су то битни ресурси када говоримо о раду са клијентима. ,,Трансфер је однос између клијента и терапеута, контратрансфер је обрнути трансфер где терапеути уносе лични садржај у сеансе. Терапија ће све више бити неопходна у свету где ће све мање бити услуга социјалних радника“, закључио је Вујић.

Трибину је организовала студентска организација Унија студената социјалног рада са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Related Posts