Вести

Проф. др Невенка Жегарац и проф. др Анита Бургунд Исаков посетиле Универзитет Кејп Таун

Професорка др Невенка Жегарац и проф. др Анита Бургунд Исаков ангажовале су се на Универзитету Кејп Таун, од 26. јануара до 9. фебруара 2024. године. Током овог времена, у сарадњи са колегама са поменутог универзитета, као и консултантима из Аустралије, Швајцарске и Сједињених Америчких Држава, активно су учествовале у пилотирању генеричког модула за заштиту деце у миграцијама.

Генерички модул за заштиту деце у миграцијама осмишљен је као универзални сегмент основног образовања социјалних радника, и намењен је примени у свим земљама и регионима где још увек не постоји овакав модул. Ова иницијатива има за циљ пружање адекватне заштите и подршке деци у покрету кроз образовни систем.

Пројекат је подржан од стране Уницефа и спроводи се у партнерству са међународном организацијом Интернационалне социјалне услуге, Универзитетом у Кејп Тауну и Универзитетом у Београду. Овај заједнички подухват представља значајан корак ка унапређењу образовања деце у миграцијама, наглашавајући важност међународне сарадње и мултидисциплинарног приступа у решавању ове комплексне проблематике.

UCT Law Faculty – UNICEF Training Event 2024, held at Kramer Building, Moot Lecture Hall on the 7 February 2024. Photos by Je’nine May.

Related Posts