Вести

Пупин иницијатива донирала књиге Факултету политичких наука

Пупин иницијатива поклонила је Факултету политичких наука Универзитета у Београду 50 књига из области међународних односа, безбедности и дипломатије.

Извршни директор Пупин иницијативе Вук Велебит истакао је како је ово једна од првих ствари која је учињена за Факултет политичких наука од како је потписан Меморандум о сарадњи између Факултета политичких наука и Пупин иницијативе.

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић захвалио се на свему што Пупин иницијатива ради за Факултет политичких наука и да њихова помоћ доприноси  усавршавању студената на свим нивоима студија.

Донација књига једна је од акција која доприноси студентима како би били у току са актуелним дешавањима из поменутих области.

Сарадња између Факултета политичких наука и Пупин иницијатива треба да пружи додатну могућност студентима заинтересованим за теме спољне политике и српско-америчке односе да стичу праксу и развијају своје вештине у овим областима. Пупин иницијатива ће као први корак у пружању подршке студентима Факултета политичких наука омогућити приступ свим релевантним светским магазинима и научним часописима из области спољне политике и међународних односа. Кроз програм Pupin Fellowship студенти ће имати прилику да стекну практичне вештине које укључују истраживање, писање, аналитику и праћење међународних односа.

Пупин иницијатива је непрофитна и нестраначка организација која за циљ има јачање односа између Србије и Сједињених Америчких Држава као и међународно јачање позиције Србије. Пупин иницијатива кроз своје деловање већ окупља успешне појединце из света бизниса, академије и науке како из Србије тако и из САД-а.

Related Posts