Вести

Одржано предавање  „Зашто Доналд Трамп продаје Библије“

Професорка са  Департмана за политичке науке Универзитета Клемсон из Јужне Каролине др Лаура Олсон одржала је предавање на тему „Зашто Доналд Трамп продаје Библије“ на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Проф. др  Лаура Олсон осврнула се на предстојеће изборе у Америци и на кампању Донлда Трампа у којој он укључује продају Библије како би учврстио већ постојећу подршку одређеног дела бирача и приближио се новим гласачима. Она је указала на песму God bless the USA која осликава идеал традиционалног америчког живота и њене повезаности са политиком коју Доналд Трамп води. „Реалност је да људи који воле и подржавају Трампа желе да он пренесе „Божју вољу“ и врати амерички идеал. Трампови гласачи у њему виде особу која ће се заузети за њихове жеље, захтеве и потребе“, објаснила је проф. др Олсон. Проф. др Лаура Олсон је образложила да оваква Трампова кампања има за циљ да поправи његов углед и изгради бренд Белог хришћанина који је окренут ка ауторитарном национализму. Она је подвукла да Трамп није перципиран као религиозан од стране грађана, али да одређеном делу гласачког тела није проблем да хришћанство поистовећују са Трампом.

Предавање је одржано у оквиру пројекта “Strategic partnership with Serbia: US Politics and International Affairs“, који заједно спроводе Универзитет Клемсон из Јужне Каролине и Центар за студије САД Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts