Вести

Одржана панел дискусија “Сваки дан је дан планете Земље“

Дискусија на тему „Сваки дан је дан планете Земље“ у организацији оикос-а одржана је на Факултету политичких наука.О овој теми говорили  су доц.др. Младен Ђурић са катедре за Менаџмент квалитета и стандардизацију  Факултета организационих наука, МА Марко Вујић са Факултета политичких наука као и дипл.инг.Зорица Исоски,директорка „Аурора Грин“ предузећа.

„Заштита животне средине је од виталног значаја за све нас“, рекао је МА Вујић. Он је истакао да је децентрализација један од начина за регулисање економске политике и да је најбитније пренети доношење одлука на ниво који је ближи грађанима. „Нема здраве нације без здраве животне средине“, казао је МА Вујић.

Зорица Исоски је указала на то да још од 1990-их година постоји идеја о спровођењу еколошких планова. „Двадесет година се бавим овом тематиком и средстава за реализацију пројеката нема довољно“, оценила је дипл. инг. Исоски. Она је објаснила да је битно вратити у школе учење о значају заштите животне средине.

„Свест о заштити животне средине не одређује економско стање него другачији ситем вредности“, додао је доц.др Младен Ђурић. Он је био у сагласности са осталим говорницима и нагласио да је за подизање свести о заштити животне средине неопходно образовање младих људи од раног детињства.

DSC_0843 DSC_0857 DSC_0863 DSC_0864 DSC_0867 DSC_0870 DSC_0875 DSC_0886 DSC_0888

Related Posts