Вести

Одржан онлајн свечани пријем бруцоша генерације 2020/21. године

Онлајн свечани пријем бруцошкиња и бруцоша генерације 2020/21. године свечано је одржан на Факултету политичких наука Универзитета у Београду, путем Zoom платформе.

У име Факултета политичких наука студенткињама и студентима пожелели су добродошлицу декан проф. др Драган Р. Симић, продекан за основне студије проф. др Дарко Надић и студенткиња продеканка Ана Грчић.

Декан Факултета политичких наука пожелео је добродошлицу колегиницама и колегама прве године основних академских студија и поздравио их је у име свих професора, асистената и сарадника. „Нисмо планирали да један од најважнијих догађаја у академској години започне без вашег присуства, али због здравља свих нас школску годину започињемо на овај начин. Још пре више од пет деценија, наши оснивачи су препознали значај изучавања политичких наука за демократски развој друштва и уважавали кардиналну вредност отварања образовања према савременим токовима науке у свету, јер као што је познато наука нема граница, она је широка као космос“, рекао је декан Симић. Декан је истакао да се управо на нашем факултету школују врсни новинари, социјални радници, политиколози, дипломате, аналитичари и надасве оштроумни истраживачи и поуздани зналци теорије и праксе политике.

Колегиницама и колегама обратио се и продекан за основне студије проф. др Дарко Надић пожелевши им да се што пре сретну у слушаоницама Факултета, где ће бити у могућности да размењују мишљења и стичу нова знања и пријатељства. „На вама је да пратите онлајн предавања и да испуњавате своје обавезе, а на нама да вам обезбедимо квалитетан програм. Трудићемо се да вас у условима епидемије и онлајн наставе што боље мотивишемо. У своје име и име својих колега, желим вам на почетку студија много успеха, здравља и среће, чувајте себе и чувајте друге“, поручио је продекан Надић.

У име студенткиња и студената Факултета политичких наука бруцошима обратила се и студенткиња продеканка Ана Грчић. „Ново поглавље у вашим животима почиње данас. На овом Факултету важно је показати иницијативу, а ви сте први корак ка томе начинили оног тренутка када сте се определили за Факултет политичких наука. Ваша једина дужност је да спознате своје могућности и вредности, да радите на себи и остварите своје жеље, док ће Факултет увек бити ваш други дом“, указала је Грчић.

Бруцошкињама и бруцошима обратили су се и шефови одељења Факултета политичких наука.

Шефица Одељења за међународне односе проф. др Весна Кнежевић Предић поздравила је будуће академске грађане и поручила им  да не сумња да се међу овом генерацијом налазе нове будуће дипломате и стручњаци у области међународне политике.

У име Одељења за социјалну политику и социјални рад говорила је шефица одељења проф. др Наталија Перишић. „Социјални рад је једна изузетна лепа, али и тешка професија која се заснива на социјалном укључивању, социјалној правди и једнакости. Студенти Одељења за социјалну политику и социјални рад имаће квалитетну праксу која ће им обезбедити креирање њиховог професионалног идентитета“, нагласила је проф. др Перишић.

Проф. др Милан Јовановић, шеф Одељења за политикологију рекао је да ће онлајн комуникација са студентима протећи у најбољем реду водећи се искуством из пређашњег семестра. „Верујем да ћемо успети заједничким снагама да превазиђемо ову отуђеност у облику електронског обраћања и да ћемо се у што краћем року видети у факултетским клупама”, саопштио је проф. др Јовановић.

У име Новинарско-комуниколошког одељења присутнима се обратио и проф. др Славиша Орловић. „Професорима и новинарима је заједничка иста ствар, а то је трагање за истином. То је велики изазов у околностима када доминирају лажне вести. Настојаћемо да оправдамо ваше поверење, а на вама је да и ви наставите да пишете историју нашег Факултета“, нагласио је професор др Орловић.

У име Факултета политичких наука Универзитета у Београду свим колегиницама и колегама желимо успешан почетак академске године и много среће и знања у предстојећем школовању.


Related Posts