Вести

Вебинар: „Деца и млади у домовима током пандемије COVID-19: од изолованости до невидљивости“

  1. септембра 2020. од 18 до 19.30 часова реализован је вебинар преко Zoom платформе на тему „Деца и млади у домовима током пандемије COVID-19: од изолованости до невидљивости“. Захваљујемо се организацији ГРИГ на иницијативи да у сарадњи са нашим Волонтерским сервисом ФПН КонекТаС реализујемо ову веома значајну тему.

Гости и гошће сусрета су били:

* Сандра Милутиновић као представница младе особе која је на резиденцијалном смештају,

* Христина Кадијевић, руководилац РЈ “Дринка Павловић” Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд,

* Проф. др Невенка Жегарац са Факултета политичких наука УБ

* Марија Станишић из организације ГРиГ Београд.

Идеја сусрета је била да разговарамо о актуелном стања и потребама деце и младих без родитељског старања који живе у дому, у контексту пандемије корона вируса.

Теме које су се током сусрета покренуле су следеће: са младом особом смо разговарали о томе какво је актуелно стање и које су потребе деце и младих без родитељског старања који живе у дому и шта би било значајно да се промени како би живот током короне био лакши. Са колегиницом Христином из дома „Дринка Павловић“, разговарали смо о томе како изгледа живот у дому током пандемије, како је организован рад и прилагођавање новим условима, које су конкретне потребе за подршком деце када је у питању праћење наставе.  Са проф. Невенком Жегарац разговарали смо о томе да ли је наш систем имао капацитета да се прилагоди мерама и да функционише на начин да поред очувања здравља одговори и на друге потребе деце.  Представници организације ГРИГ су представили начине су све радили са децом и младима у претходном периоду и главне поруке деце и младих, које су од њих директно добили.

Вебинару су присуствовали стручни радници из система социјалне заштите.

Сусрет је снимљен и можете га погледати путем овог линка, који води до наше Facebook странице Волонтерски сервис студената и практичара ФПН КонекТаС.

Хвала још једном свим учесницима на активном учешћу и сарадњи.

ФПН КонекТаС тим

Related Posts