Вести

Трибина: „Превенција суицида – заједно против стигми о менталном здрављу”

  1. јануара 2021. године од 14 до 16 часова реализовали смо трибину за стручне раднике и раднице из система социјалне заштите под називом: “Превенција суицида – заједно против стигми о менталном здрављу” у оквиру платформе ФПН КонекТаС.

Говорници на трибини су били Славица Ранисављевић Ковачев, психолошкиња из НВО Срце, Ивана Раковић Доброславић, социјална радница из Института за ментално здравље и Адриан Пездирц из иницијативе БолиМе која има активности у области промоције менталног здравља у Хрватској. Модераторка скупа је била Ивана Јакшић, психолошкиња са Факултета политичких наука УБ.

Онлине конференцији је присуствовало 65 учесника и учесница и овом приликом се захваљујемо свим гостима, учесницима/цама, као и модераторки психолошкињи Ивани Јакшић са Факултета политичких наука УБ.

Онлине скуп је пријављен Комори социјалне заштите и носио је за слушаоце 5 пасивних бодова.

Истакли бисмо оно што је наш гост Адриан рекао “Нема здравља без менталног здравља”, а додајемо да само кроз заједничке иницијативе (професионалаца из области менталног здравља и грађана/ки) можемо радити на превенцији и едукацији о овој важној теми за све нас.

Тим ФПН КонекТаС


Related Posts