Вести

Дан здравља студената Универзитета у Београду

Драге колегинице и колеге,

Поводом Дана здравља студената Универзитета у Београду (17. октобар), Студентски парламент Универзитета у Београду заједно са Универзитетом у Београду и Заводом за здравствену заштиту студената организује бројне активности за студенте.

Кроз различите активности обележиће се Дан здравља тако што ће студенти имати прилике да присусутвују и учествују у едукативном трибинама уживо на факултетима и онлајн у виду вебинара на тему вакцинације. Поред тога, лекари из Студентске поликлинике за студенте ће реализовати и превентивне активности на факултетима. Студенти ће моћи да се вакцинишу, добију савете лeкaрa и стоматолога, провере ниво шeћeра у крви, измере проценат масти у организму и посаветују се о превeнцији полно пренoсивих инфекција.

Заједно са Студентским парламентом Универзитета у Београду, СКОНУС-ом, Универзитетом у Београду и Студентском поликлиником у организацији активности поводом обележавања Дана здравља студената учествују и студенти медицине из организације ИФМСА и Омладински програм Београдског центра за људска права.

Позив за онлајн вебинар на Економском факултету:
https://www.ekof.bg.ac.rs/interaktivni-vebinar-o-vakcinaciji-protiv-covid-19-2/

Позив за имунизацију студената на Економском факултету:
https://www.ekof.bg.ac.rs/vakcinacija-na-ekonomskom-fakultetu-26-i-27-10-2021/

 

Related Posts