Вести

,

Конкурс за доделу награде ,,Др Предраг Симић”

У спомен на професора др Предрага Симића, његова породица, Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, уз подршку Амбасаде Републике Словачке у Београду, расписују

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ НАГРАДЕ „ДР ПРЕДРАГ СИМИЋ“

Награда је намења ауторима најбољих студентских радова из области спољне политике Србије и балканских односа, научних области за које је професор Симић био истакнути стручњак, бритак аналитичар, плодан аутор и инспиративан професор. Конкурс за доделу награде за 2022. годину отворен је од 09.12.2021. до 16.01.2022. године. Студенти треће и четврте године основних академских студија или студенти мастер академских студија на Факултету политичких наука, који желе да конкуришу, треба да пошаљу рад дужине од 1800 до 2200 речи на једну од следећих тема:

  • Да ли је за Западни Балкан могућ енергетски, технолошки и политички напредак без блиске сарадње са Русијом и Кином?
  • Да ли је чланство региона у Европској унији најбољи начин за постизање дуготрајног мира на Западном Балкану?
  • Да ли је и на који начин пројекат ”Отворени Балкан” политички и економски користан за Републику Србију?
  • Да ли је за Србију стратегија балансирања између Истока (Русије и Кине) и Запада (ЕУ и САД) најбољи приступ у спољној политици?

Радови би требало да садрже јасан одговор на питање и језгровиту аргументацију. Неопходоно је да буду уредно референцирани, у академској форми, са пописом литературе на крају. Радове је потребно послати у дигиталној форми (најбоље као МSO Word документ) на адресу: milan@cddri.rs до 23:59:59 сати на дан затварања конкурса (16.01.2022. године).

Ауторима три најбоља рада биће уручене новчане награде и плакете  на свечаној церемонији 19.01.2022. године на Факултету политичких наука, када ће меморијално предавање у част професора Предрага Симића одржати његов дугогодишњи пријатељ и колега амбасадор др Срећко Ђукић на тему „Како изаћи из енергетске кризе?“. Додатне посебне награде најбољима ће обезбедити Амбасада Републике Словачке.

Чланови жирија су: проф. др Драган Р. Симић, проф. др Дејан Јовић, проф. др Иво Висковић, др Јасминка Симић, доцент др Милан Крстић. За све додатне информације потребно је обратити се Милану Крстићу на имејл: milan.krstic.fpn@gmail.com .

Related Posts