Вести

,

Отворен конкурс за програм Увод у студије тоталитаризма

Преносимо вам ЛИБЕК-ов позив на конкурс за упис пете генерације полазника програма Увод у студије тоталитаризма.

Са великим задовољством вас обавештавамо да смо управо отворили конкурс за упис пете генерације полазника нашег програма Увод у студије тоталитаризма.

Програм Увод у студије тоталитаризма намењен је свим студентима основних, мастер и докторских студија, истраживачима, новинарима, активистима, као и свим интелектуалним ентузијастима које занима политичка историја XX века. За програм се можете пријавити на овом линку

У оквиру програма обрађујемо механизме настанка и опстанка тоталитарних режима, психологију ауторитарних личности, као и сложене односе између тоталитаризма и економије, науке, технологије, културе, уметности и религије, медија и пропаганде.

Програм ће се одвијати од априла до јуна 2022. године. Предавања на програму одржавају се средом од 18 часова преко Zoom платформе.
Поред предавања и дискусија организујемо и интерактивну едукативну шетњу свих учесника програма „Век терора у Београду“.

Вашу пријаву за програм можете поднети ОВДЕ

Више о самом програму, досадашњим предавачима и полазницима можете сазнати преко нашег сајта.

Један од циљева овог програма свакако јесте продубљивање постојећег и стицање свеобухватнијег знања из области студија тоталитаризма. Тежимо пропитивању прошлости и откривању најрелевантнијих поука за савремени свет око нас; пропитивању које није једнострано осуђивање кроз ангажовано и селективно суочавање, већ пропитивању које јача аналитичку конституцију у савременом промишљању политичких опасности по слободу појединца.

Овакво пропитивање јесте важно јер оно не обухвата само разматрање два по обиму највећа и по ужасу најрелевантнија тоталитарна покрета и режима двадесетог века већ разматра и друге појавне облике. Тиме се шире упознајемо са најразличитијим аспектима тоталитаризма.

Месечна котизација за учешће у програму је 2.000 РСД, а постоји укупно три месечне котизације.

Конкурс за упис отворен је до среде 30. марта у поноћ.

Пријавите се одмах на програм Увод у студије тоталитаризма 5 на овом линку

Related Posts