Вести

Професор Брендон П. Тарнер са Клемсон универзитета одржао предавање ,,Конзервативни покрет и питање расе у Америци“

Проф. др Брендон П. Тарнер са Универзитета Клемсон одржао је предавање на тему ,,Конзервативни покрет и питање расе у Америци“ у Центру за студије САД Факултета политичких наука.

Професор је рекао како су конзервативни интелектуалци у Америци убеђени да би питање расне равнопрвности могло да угрози амерички начин живота и америчку цивилизацију. ,,Велики ударац за Републиканску партију десио се 1964. године када је ова партија на председничким изборима номиновала сенатора из Аризоне, Берија Голдвотера и освојила само 6 процената афроамеричких гласова. Ниједан кандидат Републиканске партије од тада није добио више од 17 процената афроамеричких гласова укључујући и велике победнике као што је био Роналд Реган“, приметио је проф. др Тарнер.

Након предавања професора Тарнера уследио је велики број питања присутних студенткиња и студената нашег Факултета, али и студената са Универзитета Клемсон који су у посети Факултету политичких наука у оквиру програма “Summer in the Balkans”.

Предавање је одржано у оквиру пројекта “Strategic partnership with Serbia: US Politics and International Affairs“ који заједно спроводе Универзитет Клемсон из Јужне Каролине и Центар за студије САД Факултета политичких наука Универзитета у Београду, уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts