Вести

Одржан Kick-off састанак на пројекту Mainstreaming Humanity in Western Balkans: From Education to Reconciliation (HUMAIN)

Kick-off састанак свих партнера на пројекту Mainstreaming Humanity in Western Balkans: From Education to Reconciliation (HUMAIN) одржан је путем онлајн платформе Zoom.

Том приликом састали су се представници свих партнерских институција на пројекту: Хуманистичке студије Универзитета Доња Горица (Црна Гора), Факултет политичких наука Универзитета у Сарајеву (Босна и Херцеговина), Београдски међународноправни круг (Србија) и Факултет политичких наука Универзитета у Београду, као носилац пројекта.

На састанку су утврђене пројектне активности, временска динамика њиховог одржавања, као и улога сваке од партнерских институција у пројектним активностима у периоду трајања пројекта. Пројектне активности обухватају шестодневни форум који ће се одржати у Београду у септембру, као централну активности, и пратеће активности у виду тимског рада учесника пројекта под вођством ментора.

Почетком јуна ће бити расписан конкурс за учеснике пројекта који обухвата по 5 студената са факултета који су партнери на пројекту.

Тема којом ће се студенти учесници пројекта бавити, и на семинару и кроз тимски рад који ће резултирати објавама у виду блога, јесте концепт хуманости. Овај концепт биће анализиран са становишта људских права, заштите избеглица и цивила током оружаних сукоба, механизама транзиционе правде и улогом релевантних међународних организација.

Пројкат је подржан од стране Фонда за Западни Балкан (Western Balkans Fund).

Related Posts