Вести

Продужен конкурс за објављивање у VIII броју стручног часописа ПОЛИТЕУМА

ПРОДУЖЕН КОНКУРС

ЗА ОСМИ БРОЈ СТРУЧНОГ ЧАСОПИСА СТУДЕНАТА ДРУШТВЕНОХУМАНИСТИЧКИХ НАУКА И УМЕТНОСТИ

„ПОЛИТЕУМА“

Поштоване колегинице и колеге студентска организација Српски политички форума са Факултета политичкиг наука, Универзитета у Београду вас обавјештава да је због велике заинтересованости конкрус за осми број стручног часописа студената друштвено-хуманистичких наука и уметности „Политеума“ продужен до 15. октобра.

Позивамо све заинтересоване студенте да пошаљу своје радове за осми број стручног часописа студената друштвено- хуманистичких наука и уметности „Политеума“. У овом часопису се објављују студентски ауторски радови из свих дисциплина друштвено-хуманистичких наука и из теорије уметности, што значи да своје радове могу послати студенти основних и мастер студија из Републике Србије и региона, чије студије се убрајају у наведене категорије.

Аутор ће одмах након слања рада бити обавештен о његовом приспећу. Радове слати на електронску адресу redakcija.spf@gmail.com, у Word документу. Да би рад био примљен и послат рецензентима на разматрање, мора да испуни критеријуме наведене у Упутству за ауторе и да користи Правила навођења извора према АПА стилу (веома је важно детаљно прочитати и испунити упутства у супротном рад неће бити објављен).

Рад који испуни наведене критеријуме биће послат на независну рецензију и лектуру. Постоји могућност да рецензент прихвати објављивање рада само уз одређене препоруке измена или допуна које предочи у свом извештају. У том случају, рад ће бити објављен само ако аутор испоштује све препоруке рецензента (аутора ће о томе обавестити Редакција). Идентитет рецензената је непознат ауторима, а идентитет аутора је непознат рецензентима; тиме се омогућава непристрасност у оцењивању.

Осми број часописа излази током зимског семестра 2022. године. За све додатне информације можете се обратити Редакцији Српског политичког форума на електронску адресу: redakcija.spf@gmail.com.

Пратите информације и на нашим друштвеним мрежама инстаграм (@spf_fpn), фејсбук (@spffpn) и путем сајта www.casopispoliteuma.wordpress.com.

Вук Поштић
Главни и одговорни уредник

Related Posts