Вести

Позив на панел дискусију „Србија и свет уочи COP 27“

Центар за међународну јавну политику позива све заинтересоване на панел дискусију „Србија и свет уочи COP 27“, посвећену актуелној ситуацији у области борбе против климатских промена у Србији и свету, очекивањима од предстојећег COP 27 у Шарм ел Шеику, као и судбини Париског споразума из 2015. године.

Панел дискусија одржаће се у петак, 4. новембра 2022. године са почетком у 18 часова у слушаоници 1 на Факултету политичких наука.

Учесници панела су:

  • Проф. др Владимир Ђурђевић, Институт за метеорологију Физичког факултета Универзитета у Београду
  • Проф. др Ана Вуковић Вимић, Пољопривредни факултет Универзитета у Београду
  • Иванка Стојнић, менаџер за одрживи развој компаније Nestlé за југоисточно европско тржиште

Модератор панела: Радомир Јовановић, оснивач и члан Управног одбора Центра за међународну јавну политику.

Колику штету климатске промене свакодневно наносе Србији и свету? Шта је наша земља предузела по овом питању и какве су њене међународне обавезе? Шта је то регенеративна пољопривреда и како она доприноси борби против климатских промена? Каква су очекивања науке, а каква бизнис сектора од предстојећег COP 27 у Египту? Има ли наде за Париски споразум? Ово су само нека од питања на која ће еминентни учесници покушати да пруже одговоре.

Центар је до сада успешно организовао три панел дискусије посвећене климатским променама – 2016, 2018. и 2019. године, а на њима су учествовали амбасадори, државни званичници, представници науке и бизнис сектора.

Related Posts