Вести

Професор Кристос Алипрантис одржао предавање ,,Политика и нове технологије”

Професор др Кристос Алипрантис са Америчког колеџа у Солуну (American College of Thessaloniki), који предаје и на Универзитету Харвард, одржао је предавање на тему ,,Политика и нове технологије: како технолошки напредак утиче на политику” у Хотелу Хајат (Hyatt Regency).

Уводну реч имала је професорка др Ивана Дамљановић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Проф. др Ивана Дамњановић истакла је да технологија доприноси напретку друштва као целине. Она је нагласила да је технологија политичке природе и да политика и технологија најчешће иду у пару. ,,Проблем демократије и технологије је транспарентност гласања. Демократија се нада да ће технологија решити проблеме који су заправо нетехнолошке природе”, изјавила је проф. др Дамњановић.

Професор др Кристос Алипрантис говорио је о технологији и демократији у Европи 21. века, новим технологијама и новој етици у политици, вештачкој интелигенцији и дезинформацијама, политици и новим технологијама у ратовању. Он је истакао преобимност информација којима смо свакодневно окружени и утицај који то има на људе. ,,Дубоки егзистенцијални проблеми човека резултат су технологије. Овај век је век усамљености, јер човек мисли да све може сам захваљујући развоју технологије”, рекао је проф. др Алипрантис.

Догађај су организовали Амерички колеџ у Солуну (American College of Thessaloniki) и INO Edukacija, уз подршку Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Related Posts