Вести

Одржана трибина „Двадесет година од смрти  Зорана Ђинђића“

Трибина „Двадесет година од смрти  Зорана Ђинђића“ одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. На трибини су учествовали бивши председник Републике Србије Борис Тадић и проф. др Славиша Орловић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Бивши председник Републике Србије Борис Тадић истакао је како се Зоран Ђинђић, од свих које је познавао, истицао по марљивом учењу и непрекидном раду на себи. Он је додао да су његове комуникационе способности и фантастична енергија допринеле 5. октобру. „Зоран Ђинђић је био врло прагматичан, јер је једини био у стању да организује странку на прави начин. Демократска странка је убиством Ђинђића доживела потпуни шок, а ми личне сломове “, нагласио је Тадић.

Проф. др Славиша Орловић указао је да је Зоран Ђинђић читав живот уложио у 5. октобар, јер је уз одрицање дисидентски био спреман да се жртвује за идеју. Он је подсетио да је Ђинђић још у студентским данима показао страст према политици и дубоку веру у оно што ради. „Шта је Србија мислила о Ђинђићу није говорила за живота, него тек после смрти. Његово политичко наслеђе је толико да велики број грађана има потребу да се поистовети са њим“, закључио је проф. Орловић.

Трибину је организовала студентска организација Тимска иницијатива младих са Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Модератори трибине били су студенти Уна Лукић и Лука Лалошевић из студентске организације Тимска иницијатива младих.

Related Posts