Вести

Позив на предавање проф. др Хајнца Гертнера о војној неутралности Аустрије и Србије у контексту рата у Украјини

Позивамо вас на предавање на тему „Ангажована војна неутралност Аустрије и Србије у контексту рата у Украјини – одржива неутралност или не?“, које ће одржати предавач на Катедри за политичке науке при Универзитету у Бечу и на Подунавском универзитету, проф. др Хајнц Гертнер (Heinz Gärtner).

Предавање ће се одржати у среду, 1. новембра 2023. године са почетком у 11.15 часова у слушаоници 3 на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Проф. др Хајнц Гертнер је предавач на Катедри за политичке науке при Универзитету у Бечу и на Подунавском универзитету. Био је академски директор Аустријског института за међународне послове. Поред тога, проф. Гертнер држао је аустријску катедру на Универзитету Стенфорд и био је Фулбрајтов стипендиста, као и стипендиста Аустријске фондације Маршалов план на Универзитету Џон Хопкинс у Вашингтону. Између осталог, председава Саветодавним одбором за стратегију и безбедност аустријског Бундесвера и Саветодавним одбором Међународног института за мир у Бечу.

Проф. др Хајнц Гертнер има више публикација о међународној безбедности, нуклеарној не-пролиферацији и разоружању, као и америчкој спољној политици, геополитици, Ирану и Блиском истоку.

Related Posts