Вести

Потписан Меморандум о сарадњи између Факултета политичких наука и Националне коалиције за децентрализацију

Факултет политичких наука Универзитета у Београду и Национална коалиција за децентрализацију потписали су Меморандум о сарадњи.

У име Факултета политичких наука Меморандум о сарадњи потписао је декан проф. др Драган Р. Симић, док је у име Националне коалиције за децентрализацију Меморандум потписала менаџерка програма Данијела Радошевић.

У потписаном Меморандуму о сарадњи истичу се заједничке вредности и принципи у погледу образовања младих.  Национална коалиција за децентрализацију и Факултет политичких наука у наредном периоду заједно ће реализовати пројекат ,,Популарна демократија“ чији је циљ ширење знања о основним демократским вредностима и важности грађанског и политичког активизма. У току ове школске године, пројекат ће се спровести у 10 градова у Србији. Док је у наредном периоду план да се у 2024. и 2025. години пројекат споведе у још по 30 градова широм Србије.

Овим споразумом студенти Факултета политичких наука добиће прилику да обављају стручну праксу у организацијама цивилног друштва које су чланице Националне коалиције за децентрализацију.

Related Posts