Вести

Додељени сертификати полазницима курса ,,Основни наставни програм интеграција етичког оквира у институцијама високог образовања”

Додела сертификата полазницима курса ,,Основни наставни програм интеграција етичког оквира у институцијама високог образовања”, који је држао проф. др Вилијам Меккој са Универзитета Клемсон из Јужне Каролине, одржана је на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Декан Факултета политичких наука проф. др Драган Р. Симић захвалио се присутним полазницима курса, културном аташеу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији, Холи Задрус, представници Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији, Вукици Станковић, као и проф. др Вилијаму Меккоју. Он је нагласио да су овакве прилике изузетно важне за сарадњу са водећим стручњаком у области етике у Сједињеним Америчким Државама и укључивања етике у систем високог образовања.

Проф. др Вилијам Меккој истакао је задовољство што је имао прилику да ради са студентима Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Он се осврнуо на своје проведено време у Београду и изразио захвалност на изузетном гостопримству које су му пружили декан Факултета, проф. др Драган Р. Симић и секретар Центра за студије Сједињених АМеричких Држава, мр Драган Живојиновић.

Мр Драган Живојиновић захвалио се декану Симићу, професору Меккоју и Амбасади Сједињених Америчких Држава у Србији на подршци јер су омогућили реализацију самог програма. Он је истакао да је изузетно поносан на све оно што су до сада заједно постигли, и додао да се нада даљој успешној сарадњи.

Културни аташе Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији Холи Зардус истакла је да овај програм не би био могућ без  сјајног пријатељства и сарадње између Факултета политичких наука и Амбасаде. Зардус је пожелела полазницима курса да стечено знање што успешније примене у свом даљем будућем раду.

Курс, који је трајао од 12. до 22. децембра 2023. године, похађало је 13 студенткиња и студената.

Курс је организован у оквиру програма “Fulbright Specialist“, који заједно спроводе Универзитет Клемсон и Центар за студије Сједињених Америчких Држава Факултета политичких наука Универзитета у Београду, а уз подршку Стејт департмента и Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Републици Србији.

Related Posts