Вести

Одржана интерактивна радионица „У улози социјалних радника – системи заштите вулнерабилних група“

Интерактивна  радионица „У улози социјалних радника – системи заштите вулнерабилних група“ одржана је на Факултету политичких наука Унивезитета у Београду. Радионицу су водиле Јасмина Богдановић из Института за ментално здравље, Невена Јањић из невладине организације Неостарт, Ивана Сератлић и Гордана Марчетић Радуновић из удружења Sociativa и Милица Глишић,  наставница праксе на Факултету политичких наука.

Јасмина Богдановић објаснила је разлику између социјалног рада у здравству у односу на неке друге установе. Она је предочила учесницима радионице какав се посао обавља у склопу Института за ментално здравље.

Невена Јањић саопштила је да невладина организација Неостарт постоји већ 10 година и спроводи подршку особама које излазе из казнених установа. Она је нагласила да особе које излазе из казнених установа често имају проблеме које може решити систем социјалне заштите.

Гордана Марчетић Радуновић и Ивана Сератлић разјасниле су каква је улога социјалних радника у удружењу Sociativa. Оне су навеле да је њихова основна делатност пружање помоћи и подршке самим помагачима, односно социјалним радницима.

Милица Глишић представила је свој рад у склопу удружења грађана Атина, које се бави борбом против трговине људима и против родно заснованог насиља. Она је нагласила значај стварања сигурних и безбедних простора за све жене и девојчице које су жртве насиља.

Након тога, учесници радионице поделили су се у четири групе у којима су заједно са менторкама решавали студије случаја и ближе се упознали са различитим усмерењима унутар социјалног рада.

Организатор догађаја била је студентска организација Европски студентски форум са Факултета политичких наука.

Related Posts