Вести

Одржана трибина „Позитивним мислима до животних успеха“

Мотивациони говорник и апсолвент на Факултету политичких наука Слободан Бркић одржао је трибину на тему „Позитивним мислима до животних успеха“ на Факултету политичких наука Универзитета у Београду.

Слободан Бркић је грешком лекара ослепео у инкубатору, али га то није спречило да напредује у животу. Завршио је средњу музичку школу, као и Сајбер безбедност на Универзитету Харвард. Говори десет језика и ради при информационом департману Федералног истражног бироа (FBI).

Слободан Бркић осврнуо се на централно питање ове трибине –  шта значи успех. Истакао је да успех за њега и за неку другу особу не мора да буде иста ствар, али да је кључно у свакој животној ситуацији тражити позитивно. „За мене је успех да човек буде задовољан својим животом, али да тежи напретку. Многи људи не знају шта тачно желе у животу, али им је лакше да одреде шта не желе и то је добар почетак тражења сопственог пута , рекао је Бркић. Он је додао да је јако важно да знамо зашто нешто радимо и да постављамо краткорочне и дугорочне циљеве. Такође, нагласио је да се не треба стидети својих грешака, али да уколико се иста грешка понови десет пута проблем је у томе што ништа нисмо научили из претходних.

Трибину је организовао Студентски парламент Факултета политичких наука Универзитета у Београду.


Related Posts